zwolle salland

Werkwijze

 

Weet je even niet meer hoe je verder moet? Word je geblokkeerd bij het maken van keuzes? En hou je daarbij te veel rekening met verwachtingen van anderen? Of leg je juist de lat te hoog voor jezelf? Een gevolg kan zijn dat je je terugtrekt en niet meer tot actie komt. Je voelt je dan somber en hebt weinig zin meer in dingen.

Het kan er ook voor zorgen dat je tegen dingen op ziet. Je vindt het zo spannend dat je je angstig voelt. De angst remt je om de dingen te doen die je wilt doen. Of je merkt dat je juist harder gaat werken als je je onzeker voelt. Dit om te voorkomen dat jij of anderen je bekritiseren.

Samen kunnen wij kijken waar je precies tegen aan loopt, wat je belangrijk vindt in het leven en hoe je je leven daar weer op kunt inrichten. Hierbij richt ik mij niet op één bepaalde wijze, maar combineer ik verschillende therapievormen. Zo maak ik onder andere gebruik van Acceptance en Commitment Therapy (ACT) en cognitieve gedragstherapie (CGT). Wat er nodig is stem ik af op jou.

 

Uitzonderingen

Bij de volgende problemen is een behandeling bij een GGZ-instelling beter omdat zij meer op deze problemen zijn toegespitst:

 

  • Verslaving
  • Ernstige psychische (persoonlijkheids)problematiek
  • Psychose(gevoeligheid)
  • Suïcidaliteit
  • Dwangklachten
  • Niet aangeboren hersenletsel
  • Meervoudig trauma

Aanmelden in 3 stappen

1. Gratis kennismakingsgesprek

Je maakt een afspraak voor een telefonische kennismaking via onderstaande button. Hierin wordt gekeken naar jouw hulpvraag, of we de juiste klik hebben en wordt er kort besproken hoe problemen zich bij jou uiten.

Mocht je na het kennismakingsgesprek toch niet verder kunnen of willen. Geen probleem. Er zijn geen kosten aan verbonden.

 

 

v

2. Intakegesprek

Wil je na het kennismakingsgesprek verder met Bergkompas? Dan wordt er een intakegesprek gepland. Voorafgaand aan het intakegesprek krijg je een vragenlijst toegestuurd zodat tijdens het intakegesprek dieper ingegaan kan worden op de dingen waar je tegen aan loopt. Mocht tijdens het intakegesprek onverhoopt toch blijken dat Bergkompas niet de juiste hulp in huis heeft voor jou, dan wordt er samen gekeken waar je wel het beste terecht kunt.

 

3. Start begeleiding

In het eerste gesprek wordt samen een plan van aanpak gemaakt, waarna de eerstvolgende gesprekken worden gepland. Hierin proberen we samen te begrijpen hoe het komt dat je bent vastgelopen. We gaan op zoek naar een andere manier om met je problemen om te gaan zodat je klachten minder op de voorgrond staan.

Afspraak annuleren

Mocht je een afspraak willen afmelden en/of wijzigen, laat het dan minimaal 24 uur van te voren weten. Zo is er nog tijd om iemand anders in te plannen. Wanneer een afspraak niet binnen 24 uur is afgezegd, dan zullen de kosten van de afspraak in rekening worden gebracht. Meer informatie hierover tref je in de algemene voorwaarden.   

Contact

zelfregie

Irena van den Berg | Psycholoog
Email: info@bergkompas.nl

Dokter Stolteweg 52
8025 AX Zwolle

Kvk: 82605092

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring & cookies